dec
09

Den stora tränarcirkusen fortsätter och de senaste dagarna har det bland annat stått klart att Åge Hareide avgår som norsk förbundskapten och att Roy Keane slutar som tränare för Premier League-laget Sunderland som inte motsvarat förväntningarna.

Enligt uppgifter jobbar nu Sunderland utifrån en lista med 33 namn på att hitta en ny tränare, en lista där givetvis Sven-Göran Eriksson inkluderats. Svennis sitter som bekant ganska löst på posten som Mexicos förbundskapten. En kvalificering till VM är ett måste för att han ska få sitta kvar och det är inte säkert att ens det räcker.

En annan tränare som just lämnat sitt uppdrag som förbundskapten är som sagt Åge Hareide. Detta efter en katastrofal inledning av VM-kvalet. Hareide är enligt Aftonbladet sugen på att återvända till Sverige där han gjorde succé i Helsingborg i slutet av 90-talet och norska tidningen Dagbladet skriver att Molde är intresserade av att knyta Hareide till sig som ny tränare. Hareide uppger vidare för Aftonbladet att ett par klubbar i The Championship, den engelska andradivisionen visat intresse för hans tjänster, men varför inte Sunderland? Åge Hareide borde väl definitivt vara ett namn på den där listan?

Vem som blir ny norsk förbundskapten är också en nöt som skall knäckas. Även här nämns givetvis Sven-Göran Eriksson, men han framstår inte direkt som någon större favorit hos Dagbladets läsare. Samma tidning uppger också att Janne Jönsson blir kvar i Stabaek då han trivs bättre där.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]