nov
13

Det lilla jag sett av Alanzinho får mig att tro att han är den tveklöst bästa fotbollsspelaren som verkar i de skandinaviska ligorna just nu. Han fick dessutom alldeles nyligen utmärkelsen "årets spelare" i Norge. Han låter nu osäker på sin framtid hos de norska mästarna Stabaek och visst vore det en dröm om Elfsborg kunde knyta en mittfältare som Alanzinho till sig. Troligtvis siktar han dock på en större liga och kostnaden är med största säkerhet alltför stor för vår plånbok.

Jag har i och för sig fått bilden av att Alanzinho helst spelar på vänstermittfältet och på den positionen har vi just förlängt med Emir Bajrami, som med all säkerhet kommer bli än bättre nästa säsong, till 2012. Att placera Bajrami på bänken är inget alternativ längre. Under den gångna säsongen har han genomgående varit en av våra bästa offensiva spelare och som sagt; Emir Bajrami kommer bara bli bättre.

En annan Stabaek-spelare som omgärdats av transferrykten det senaste är Daniel Nannskog. Nannskog verkar dock inte speciellt het trots skytteligaseger och totalt 101 mål på 125 matcher för Stabaek. Vad Elfsborg saknat de senaste åren, är just den där anfallaren som gör över tio mål per säsong. Det har vi inte haft någon sen Hasse Berggren försvann. En sådan anfallare skulle givetvis behövas i Elfsborg nästa säsong då impotensen framför mål fortsatt är en alldeles för brist. Vad som talar mot ett förvärv av just Nannskog är hans ålder, 34 år, och det faktum att han fortfarande står under kontrakt med Stabaek som givetvis vill ha en hel del betalt för sin målspruta.

Elfsborg då. Av årets forwardbesättning försvinner nu med säkerhet Lasse Nilsson och Joakim Sjöhage. Daniel Mobaeck som delvis agerat anfallare i år omgärdas också av flyttrykten. Kvar finns då Fredrik Berglund, James Keene och Denni Avdic, spelare som stått för 8 (Berglund), 3 (Keene) respektive 4 (Avdic) mål under den Allsvenska säsongen. Inga målskyttar av rang precis. James Keene har å andra sidan på grund av skada bara spelat nio matcher den här säsongen, varav sex från start, så där har vi någon som kan tänkas leverera avsevärt bättre nästa säsong. 

Redan klart nyförvärv är Falkenbergs Joel Johansson som sägs vara en dokumenterat vass målskytt med snabbheten som främsta vapen. Han har tidigare spelat allsvenskt med Halmstad BK 2005-2007 och gjorde då 18 matcher. Man kan väl hoppas att han blir samma slags succé för Elfsborg som en annan spelare som misslyckades i Halmstad blev för Kalmar FF, nämligen Patrik Ingelsten.


Currently rated 4.0 by 4 people

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

nov
13

tror du virkelig at elfsborg har sjangs til å hente alanzhino???ahahhahahahhaha, men gg, tror heller alanzinho hadde lagt opp istedenfor å gå til allvenskan, drøm videre, men bra bloggLaughing

theelephantman , klockan:12:50

nov
13

Nej, tyvärr verkar det inte helt realistiskt, men det hade oavsett vilket varit en kanonvärvning.

MR. D , klockan:12:50

nov
13

Den norske ligaen har jevnt over vært den beste i norden siden begynnelsen av nittitallet. Beklageligvis kan det virke som om den danske ligaen er i ferd med å ta oss igjen. Det har ikke skjedd enda, men FC københavn har potensiale til å oppnå det samme som Rosenborg har gjort.

Arne G , klockan:12:50

nov
13

hva har det med saken å gjøre?? MR.D???

lol , klockan:12:50

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]