sep
22

Borås Arena i fokus


av MR. D, klockan:17:20
Borås Arena a.k.a. Elfsborgs Fåstning

Nu har Borås Arena hamnat i fokus utan att Elfsborg ens är i närheten av sin fästning.

Dels är det efterspelet av det så kallade burgarbråket som nu kan komma att stå boråsarna dyrt då Svenska Fotbollsförbundet hotar med att kräva Borås Stad på ersättning då de inte lyckats fullgöra sin del av kontraktet inför nästa sommars U21-EM. Som bekant har de matcher som skulle ha spelats på Borås Arena flyttats till Örjans Vall i Halmstad och de eventuella merkostnader som denna flytt innebär, kan det nu komma an på Borås Stad och dess skattebetalare att betala.

Man kan väl tänka sig att Arenabolaget kommer se över sina kontrakt framöver för att undvika den här typen av händelser. Det har ju diskuterats att bygga ut arenan med en galleria, vilket antagligen skulle omöjliggöra alla typer av internationella matcher framöver.

Vad gäller UEFA-cupen, så verkar UEFA ha helt andra bestämmelser vad gäller Clean Arena. Kalmar FF har ju fått flytta sina hemmamatcher hit då deras gamla Fredrikskans dras med andra slags arenaproblem. Ett orosmoln dock. Aftonbladet uppmärksammar idag också Feyenoords hårdnackade fans som inte har det bästa av rykten om sig. Uppemot ett tusental väntas inta Borås om tio dagar då det är dags för returmötet mellan Feyenoord och Kalmar FF. För att förhindra en fullständig invasion har nu försäljning av dessa biljetter stoppats online, utan Feyenoords fans kommer få nöja sig med de 800 biljetter de fått tilldelade.

Fast om en eller annan holländare skulle lyckas förirra sig till Borås ändå, har jag svårt att se att matchen skulle ens närma sig att sälja slut. Med tanke på hur lite publik Elfsborgs hemmamatcher drog i UEFA-cupen förra hösten, lär Boråsarna knappast intressera sig nämnvärt för ett småländskt lag i samma cup. Inte till en kostnad av 230 SEK.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]