sep
18

Det norsk-danska slaget


av MR. D, klockan:21:55

Även fotbollslag i våra skandinaviska grannländer har lyckats fint i UEFA-cupen ikväll. Norge och Danmark har såhär långt kvitterat in varsin seger och något av de båda länderna kommer kunna räkna in ytterligare en då norska Rosenborg och danska Bröndby möts i en match som norrmännen leder med 1-0 i halvtid.

Hemma i Bergen lyckades Brann med bedriften att slå Deportivo La Corouna med 2-0. Ett eventuellt avancemang till gruppspelet skulle givetvis vara lite plåster på såren för Bergen-klubben som har en bedrövlig säsong i Tippeligen bakom sig. Med sex omgångar kvar ser de fast förankrade ut i vad som skulle kunna kallas ett mittenträsk av den norska ligan.

Även danska FC København lyckades ta hem en seger ikväll. På bortaplan lyckades de danska vicemästarna slå FC Moskva med 2-1 efter danska mål av Morten Nordstrand och Libor Sionko på övertid.

Tilläggas kan att i det pågående mötet mellan Rosenborg och Bröndby finns en hel drös svenskar på plan: I Rosenborg spelar de båda backarna Mikael Lustig och Mikael Dorsin från start och i Bröndby återfinns Max von Schlebrügge, Jon Jönsson, Samuel Holmén och Alexander Farnerud i startelvan.

Uppdatering 23:30. Rosenborg lyckades till slut, efter en hel del möda vinna matchen över Bröndby med 2-1. Det ger dem ett fint läge inför returen på hemmaplan om två veckor.


Currently rated 4.0 by 4 people

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]