sep
26

Edgardo Obregon, El Gato kallad, är en liten nioårig kille från Mexico. Han sägs vara helt överlägsen i sin åldersgrupp och jämförs redan med storstjärnor som Lionel Messi och Diego Maradona. Obregon har nu enligt media värvats av den italienska Serie A-klubben Milan där han ska ingå i klubbens ungdomsakademi. Dock förnekar klubben på den egna hemsidan till att något kontrakt skrivits.

Visst, man kan väl tänka sig att en nioåring tycker att det verkar spännande att få komma ut och ägna sig åt att spela fotboll på heltid, men vad tar klubbarna för ansvar? Man kan verkligen ifrågasätta det moraliska i det hela. Vad händer med Obregon om han inte lyckas anpassa sig till livet i Italien då det faktiskt innebär en flytt till ett helt nytt land med ett annat språk och en annan kultur?

Jag antar och hoppas verkligen att Milan och andra klubbar som bedriver den här typen av verksamhet, vet vad de gör och att de tar sitt ansvar. Jag ser annars att det finns en stor risk att vi framöver kommer få se många fotbollsspelande motsvarigheter till exempelvis den forna barnskådespelaren Macaulay Culkin i fotbollsvärlden. För visst är det en form av barnarbete det handlar om?

Ovan ses ett hopklipp av Edgardo Obregons färdigheter på fotbollsplanen och visst kan han väl sägas ha både teknik och målsinne utöver det vanliga. 

Läs mer om Edgardo Obregon på Aftonbladet och Dagbladet.


Currently rated 5.0 by 3 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

sep
26

vi är fan lika bra

elle , klockan:11:35

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]