sep
02

Aftonbladet försöker idag blåsa upp olika åsikter angående hur backlinjen skall formeras till en spricka i landslaget, vilket låter ganska överdrivet. Men visst är det så att förändringar skulle vara bra just här där landslaget det senaste varit som svagast? 

Att Olof Mellberg allt som oftast varken framstår som kvick i huvudet eller fötterna gör väl snarare att han borde ställas åt sidan än lyssnas på i sådana här situationer? Faktum är att det svenska landslagets backlinje sett extremt stabbig ut det senaste och att de gång på gång fått se sig överkörda av just den anledningen.

Frågan är dock vilka som skulle kunna ta plats i en ny backlinje, det dräller ju inte direkt av svenska backar av hög internationell kvalitet. Jon Jönsson är visserligen en som borde testas ordentligt i landslaget snarast, Peter Larsson en annan.

Dessutom borde Erik Edman skynda sig att friskna till. Fast han, liksom Fredrik Stoor, är ytterback i sitt grundutförande och det är väl kanske inte helt optimalt om man ska snacka en trebackslinje.

Fler förslag på gångbara backar till landslaget önskas. Den nuvarande håller verkligen inte i längden.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

sep
02

Jag tycker att Mellbergs ängslighet inför en trebackslinje tyder på att han själv inser sina brister som försvarare. Istället för att gå in för det här nya med positiva tankar. Han verkar ha lyckats lura Juventus bra med men om han inte förbättras markant där så lär Juve ångra det köpet. Hoppas dock han tar sig i kragen, han har ju fortfarande kapacitet.

Att köra mot Albanien med trebackslinje och frejdig offensiv är väl ett bra drag (hoppas jag) gör de ett mål gör ändå Sverige minst två, typ.

Andra mittbackar? Andreas Granqvist kanske kan bli aktuell där snart.

Jonas , klockan:11:20

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]