sep
23

Det är dags för lite fotbollsnostalgi här på Champs Meeting och med tanke på kvällens möte mellan Elfsborg och Hammarby, så passar det väl rätt bra att sprida lite ljus över ett tidigare möte lagen emellan. Närmare bestämt semifinalen den 18 oktober 1982 som också var den första Elfsborgsmatch som jag bevittnade på gamla Ryavallen. För de som inte minns kan jag berätta att det på den tiden fanns något som hette SM-slutspel, vilket i sig kan vara en riktig höjdpunkt, men på samma gång göra det allsvenska seriespelet mindre intressant, vilket också bidrar till att SM-slutspel inte är något som jag skulle vilja se återinföras i den svenska fotbollen.

Hursomhelst, denna dag tog Elfsborg emot Hammarby i den första av två semifinaler och det bjöds i mitt tycke på glimrande underhållning även om jag idag har svårt att komma ihåg några specifika matchsituationer. Tack för Youtube som hade denna godbit från Sportspegeln att bjuda på. Elfsborg vann i vilket fall som helst matchen med 3-1, men lyckades dessvärre ändå inte ta sig till final då Hammarby vann sin hemmamatch veckan därpå med 3-0.

Statistiken från matchen säger följande:
1-0 Självmål (15)
1-1 Björn Hedenström (37)
2-1 Stefan Larsson (60)
3-1 Frank Klarström (83)

Speciellt Stefan Larssons 2-1-mål är enormt snyggt. Något sådant ser jag gärna Anders Svensson, eller varför inte Helgi Danielsson, göra ikväll.

Förutom Klarström senior och Stefan Larsson, så är givetvis Thomas Ahlström, Lennart Nilsson, bröderna Stenbäcken och Christer Andersén namn som jag kommer ihåg från dessa tidiga år som gulsvart supporter.

Om inte mitt tips inför kvällens match slår in, så går det givetvis bra med en upprepning av resultatet från den här semifinalen 1982. Kom igen nu Elfsborg så kör vi! En vinst ikväll och söndagens möte med Kalmar FF kommer bli något av årets höjdpunkt.


Currently rated 5.0 by 2 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

sep
23

Mr. D, jag bugar för din förmåga att hitta godbitar på youtube Smile Härligt att se!

Mr. P , klockan:18:05

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]