dec
16

Det var en hel del som var underligt i den landslagstrupp som presenterades tidigare idag. Visst, vi ropar ofta om föryngring och att vi vill ha nya namn, men testas det inte lite väl underligt? De som gör sina första framträdanden i A-landslaget är Patrik Anttonen, Adam Johansson, Rasmus Bengtsson, Mikael Dahlberg, Andreas Johansson, Andreas Landgren, Gustav Svensson och Rasmus Elm. Av dessa finns det givetvis en del som skall bli spännande att se, inte minst Rasmus Bengtsson och Rasmus Elm.

Vidare har det höjts en hel del röster, inte minst bland kommentarerna här, gällande att det bortsett från Eddie Gustafsson inte var en enda spelare med från den norska ligan. Detta har nu delvis fått sin förklaring genom att Rosenborgs tränare, Erik Hamrén, inte låtit Michael Lustig och Mikael Dorsin få ledigt till landskamperna i januari. Detta då de spelat UEFA-cupspel fram tills nu och därmed behöver vila i januari och en bit in i februari enligt Hamrén.

Att inte en enda spelare från de norska mästarna Stabaek är uttagen verkar fortsatt konstigt, något som även lagets tränare Janne Jönsson tycker. Visst, det kanske öppnar sig för någon av dem om det skulle visa sig att Henrik Larsson hellre spelar innebandy, eller om Patrik Ingelsten, Ola Toivonen eller någon annan flyttar till Holland under den närmsta månaden.

Mikael Dahlberg och Andreas Landgren är annars två märkliga uttagningar och personligen tycker jag fortsatt att Emir Bajrami hade varit värd att få chansen.

Läs ytterligare nyheter om landslagstruppen i DN, SvD, HD och Sydsvenskan.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

dec
16

Er ening med deg, tror absolutt Daniel Nannskog, Pontus Farnerud og kanskje Johann Andersson kunne tilført denne troppen noe.

hans , klockan:19:50

dec
16

?? Vad har Emmir gjort som gör att han skulle ha en klar plats i truppen? Kan det var så att du är lite färgad Elfsborgare ;)

Men helt klart kan vi kankse kolla mer på våra spelare i Norge.. Fotbollens amatörliga nr 1 avdankade gamlingar och nya som bara vill ut i Europa..

Nisse , klockan:19:50

dec
16

Visst är jag färgad som elfsborgare, men Emir Bajrami uträttade helt klart mer under den gångna allsvenska säsongen än exempelvis Mikael Dahlberg. Vad gjorde han egentligen som gör att han kvalificerat sig för landslagsspel?

Bajrami kommer dessutom fortsätta växa som spelare som en del av allsvenskans bästa mittfält.

MR. D , klockan:19:50

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]