maj
09

Jag vet inte riktigt varför, men det känns lite som att den allsvenska säsongen 2010 inte riktigt vill ta fart. En känsla som även verkar prägla Elfsborgs spelare som verkligen blandar och ger såhär långt. Ofta har det spelats riktigt bra, men målen och resultaten vill inte riktigt gå vår väg. Ändå har vi gjort näst flest mål såhär långt! 

Den enda riktigt positiva överraskningen under den inledande tredjedelen är att Denni Avdic äntligen verkar ha kommit igång. För första gången sen Hasse Berggren såldes, ser det ut som att vi kommer ha en anfallare som gör fler än tio mål under en säsong. Under försäsongen var det nog väldigt få som trodde att det skulle bli Denni Avdic då såväl James Keene som Fredrik Berglund då visade framfötterna betydligt mer.

Även Johan Larsson har i Stefan Ishizakis skadefrånvaro varit en frisk, om än något ojämn, fläkt i laget. Det är verkligen kul att se när en ung oprövad spelare får chansen och sedan också tar den. Även Emir Bajrami har blandat och gett under säsongsinledningen, men då det alltid är underhållande att se hans fotbollskonster så har jag mer överseende med att allt inte går vägen jämt. Dessutom är Bajramis lägstanivå trots allt inte så låg som en del vill göra gällande. Martin Ericsson är fortsatt skadad alldeles för mycket, något som även gäller våra mittbackar där Johan Karlsson i flera matcher fått försöka göra så gott han kan i denna, för honom ovana position. Drömmen på mittbackspositionen skulle väl annars vara att Jon Jönsson kommer tillbaks till Elfsborg under VM-uppehållet, men hur realistiskt är det?

Visst att vi har mest rutin i vår backlinje, men face it, de börjar bli till åren komna allihop. Dessutom väldigt skadebenägna. På bänken i dagens match mot Mjällby sitter Briar Faraj och Niklas Hult, båda två 20 år och lovande backar sägs det. Men frågan är om Faraj bara är lovande med tanke på att Johan Karlsson som sagt går före i match efter match då Teddy Lucic, Martin Andersson, Anders Wikström och Johan Sjöberg antingen växelvis eller konstant är skadade. Jag har länge tyckt att högerbackspositionen varit där vi är svagast, men på senare tid har det snarare visat sig vara mittförsvaret.

Sen har vi Daniel Mobaeck då. Mobaeck gör såhär långt sin bästa säsong sedan 2006, en säsong då han som stark högerback bidrog till vårt senaste SM-guld. Som bekant har jag och Mr. P slagit vad angående hur många positioner Daniel Mobaeck kommer att spela på under den här säsongen och mitt bud har legat på samtliga utespelarpositioner. Än så länge har det dessvärre inte blivit mer än två, varav den ena är just högerbackspositionen. Den har han gjort bra även i år medan spelet som defensiv mittfältare varit lite sisådär. Mobaeck är inte den som sätter igång spelet snabbt med öppnande passningar om man säger så. Väldigt sällan är han den som sticker iväg på farliga djupledslöpningar och hotar. Visst, han gör ett stabilt jobb där med, men utan det där lilla extra.

Om det blir någon eller några ytterligare positoner ikväll får vi vänta en halvtimme till innan vi får veta. 19 matcher återstår, sex positioner. Visst tusan ska det gå vägen?

 

Daniel Mobaeck Facit 2010
Position

Från start 

Position 2 

Minuter 

Vänsterback      
Mittback      
Högerback

6

 

530

Defensiv mittfältare

4

 

360

Vänstermittfältare      
Offensiv mittfältare  

-1

-10

Högermittfältare      
Anfallare      
Bänken/läktaren (1 match)

   
Totalt

10

 

900

 


Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

maj
09

Pingback from nyheteromfotboll.se

En summering efter första tredjedelen av Allsvenskan 2010 | nyheteromfotboll.se

nyheteromfotboll.se , klockan:15:30

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]