sep
08

Till helgen kommer supportrar i Norge protestera i enlighet med kampanjen Eurostand 2008. Protesten, som jag har en svag aning av att vi även sett på svenska arenor, kommer ta sig uttryck genom att supportrarna på ståplatsläktaren helt enkelt genomför en tyst sittande aktion under matchernas första kvart.

I korthet är det följande punkter de vill lyfta fram:
1. Rör inte vår ståplats
2. Rimliga biljettpriser
3. Fasta matchtider 

Visst, det låter väl idealistiskt och fint, men i takt med att fotbollen blir alltmer kommersialiserad, blir dessa punkter svåra att leva upp till. Åtminstone om inte våra nordiska ligor skall fortsätta att halka allt längre efter de stora ute i övriga Europa. Så frågan är hurpass vettig den här aktionen egentligen är. Dessutom vore det väl rätt skönt om alla kunde få sitta på arenan och ha det skönt? (jag hoppas att den lätt skämtsamma tonen i det sista framkommer, annars förtydligas det genom denna parentes)

Jag är lite osäker på om Eurostand 2008 egentligen har något med den bortamatch-bojkott som Stockholmslagens supportrar roar sig med. Den bojkotten handlar väl snarare om att de inte vill att deras klubbar ska behöva lastas ekonomiskt när de beter sig som svin?

AIK försöker sig för övrigt på en annan slags strategi inför mötet med IFK Göteborg på lördag. Genom att lägga matchstarten redan vid 12.30 hoppas de kunna locka en lite annan publik än vanligt till Råsunda, plus att stökiga göteborgare inte ska hinna upp till Stockholm. Att det kommer bli en del bråk som vanligt, hyser de dock inga som helst förhoppningar om att slippa.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

sep
08

Ja matchstart kl 12.30 lär ju få folk att flockas runt tv-apparaterna i Sverige.
Riktigt djävla bra knep för att kunna ta in på de större ligorna i Europa!

Cyron , klockan:22:24

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]