sep
03

Två mittfältare, i form av Anders Svensson och Christian Wilhelmsson, skadade och därmed borta från den inledande matchen i VM-kvalet. Då kallar Lasse Lagerbäck in en vänsterback som ersättare. Hur logiskt är det? Den enda slutsatsen man kan dra av det är väl att Lagerbäck plötsligt gick över till att se Mikael Nilsson som given på mittfältet istället för i backlinjen.

Som Mr. P tidigare skrev, mittfältet lär bestå av nämnde Nilsson, Daniel Andersson, Kim Källström och Tobias Linderoth som kommer få spela på sin vanliga defensiva position oavsett om han hittat matchtempo igen eller inte. Tråker, Sidled, Tjocker och Hårder som jag har för mig att han kallade dem i en intern diskussion kraftigt inspirerad av de fyra små dvärgarna.

Man kan anta att trion Samuel Holmén, Sebastian Larsson och Viktor Elm fortfarande anses vara för gröna att stoppa in i en VM-kvalmatch, även om åtminstone två av dessa för tillfället ser ut att ta sig in i folkets lag på Aftonbladet.

Att Olof Mellberg i denna omröstning är den som, bortsett från Andreas Isaksson och Zlatan Ibrahimovic då, för tillfället fått flest röster visar vidare att det var längesen vi var bortskämda med bra mittbackar i landslaget. Alternativt att Olofs alla misstag genom åren blir förlåtna bara för att han är skäggig. "Men det blir alltid mer uppmärksammat när det blir så." säger Mellberg till Aftonbladet angående att följden av hans klanteri resulterade i ett baklängesmål i ligapremiären i helgen. Inte speciellt underligt eller? 

Peter Larsson och Jon Jönsson någon?

Om vi återgår till mittfältet igen: Ett annat alternativ skulle kunna vara att flytta ner Henrik Larsson på mitten för att låta Markus Berg eller, mer troligt, Markus Rosenberg ta plats bredvid Zlatan Ibrahimovic på toppen. Niclas Alexandersson och/eller Fredrik Ljungberg är inget alternativ. De har slutat i landslaget nu, fast det har å andra sidan Henrik Larsson gjort med. Två gånger.


Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]