okt
22
Johan Karlsson, IF Elfsborg

Johan Karlsson, här ovan i den Hannibal Lecter-mask han bar i somras, blev både stor och oväntad matchhjälte i gårdagens segermatch mot Trelleborg. Givetvis en enormt skön seger som nu gör att Kalmar FF nu leder Allsvenskan enbart på fler gjorda mål.

Efter en seger med 4-1 ska man väl egentligen inte gnälla, men visst var den första halvleken bland det tristaste Elfsborg presterat på senare år? Avsaknaden av en ordentlig ledare på plan, någon som hade viljan och kunnandet att ta tag i det hela, någon som hittar de enkla lösningarna, levererar smörpassen, var uppenbar.

Vad vi saknade var helt enkelt våra kreatörer. Ett mittfält beståendes av Johan Karlsson, Daniel Mobaeck, Helgi Danielsson och en Emir Bajrami som inte ville hitta rätt igår har visserligen en hel del andra kvaliteter, men saknar just dessa egenskaper. Det går ofta för långsamt, antalet felpass känns avsevärt fler än normalt och avsaknaden av spelidé framkommer med en oönskad tydlighet. Det är bara att hoppas att Bajrami visar avsevärt bättre form mot IFK Göteborg på söndag, annars lär det bli torsk. Med enbart kämpar som vinner lite boll emellanåt på mittfältet vinner man inget SM-guld.

Av de alternativ som finns att tillgå på mittfältet; Denni Avdic, Elmin Kurbegovic, Daniel Nordmark och Jesper Florén, så är det väl bara egentligen Avdic som besitter tillräckligt med rutin för att kunna gå in och styra upp. De övriga tre är klart lysande talanger som samtliga visat på briljant teknik och speluppfattning de gånger de fått chansen, men kan ändå anses vara något för valpiga än så länge. Fast å andra sidan, IFK Göteborg släpper fram nya talanger på löpande band och lyckas bra med det, Elfsborg har drösvis med talang på mittfältssidan som bara väntar på att blomma ut. Låt dem få göra det i årets Allsvenska slutstrid.

Läs mer om gårdagens match mellan Elfsborg och Trelleborg på Aftonbladet, 2, 3, 4, DN och SvD


Currently rated 4.8 by 4 people

  • Currently 4,75/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]