nov
04

Det pratas en hel del halvt på skämt, halvt på allvar om att nu ska vi går för vinst med 7-0 i Gävle på söndag. Det är klart att det är nästintill omöjligt och att guldstriden i stort sett är avgjord, men finns det en chans så gör det. Vad som krävs är givetvis en tokoffensiv utöver det vanliga, för när vann Elfsborg med en så stor mariginal senast? Det sträcker sig långt bortanför mitt minne.

Men hur ska vi formera ett så tokoffensivt lag då? Jag har ett förslag på startelva här:

Johan Wiland
Johan Karlsson - Teddy Lucic - Mathias Florén
Daniel Nordmark - Denni Avdic - Emir Bajrami
James Keene - Joakim Sjöhage - Fredrik Berglund - Lasse Nilsson

Kanske att vi borde ha Martin Andersson på högerbacken istället för Johan Karlsson för att få lite mer speed, men jag räknar med att Karlssons målform kompenserar detta. 

Med avbytare som Elmin Kurbegovic som kan komma in och förstärka offensiven om vi kör fast och med de mer defensivt inriktade Martin Andersson, Andreas Augustsson och Helgi Danielsson att ta till när vi väl säkrat storsegern, har vi en mycket bra bänk att ta till. Kanske borde även Daniel Mobaeck sitta där, men tyvärr, i min trupp får han inte plats.

Sen förutsätter jag givetvis att Halmstad tvålar till ett Kalmar FF som drabbats svårt av guldfrossa ordentligt så Nanne Bergstrand får fira SM-guld något annat år istället.


Currently rated 1.0 by 2 people

  • Currently 1/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

nov
04

Bäste mrD!
Herrn tycks vara i de lägre åldrarna. På min tid hade vi 5 i kedjan! Det innebär att vi lyfter upp Augustsson som tung center och nickare, och sätter Florén på bänken. Wiland får alternera som målvakt/Libero. Glöm inte bort att Gefle har inget att spela för!

MrG , klockan:14:35

nov
04

fanns aldrig nån guldfrossa.när ska ni ife fans förstå de?rätt klart nu med flera vinster i rad o STORSEGER senast att guldfrossa:never!

Georgios , klockan:14:35

nov
04

Nej nej nej. Offensivare kan vi, och det är ju bara att köra, då stora silvret är säkrat har vi ingenting att förlora. Detta är startelvan som gäller:

Mål: Hassan
Back: Lucic, Augustsson
Mittfält: Bajrami, Nordmark, Andersson
Släpande anfall: Avdic, Nilsson
Anfall: Berglund, Keene, Sjöhage

Anledningen till att jag vill se 2 av anfallarna som släpande är för att ingen av dem skall hamna ute på kanten. Där får Bajrami och Andersson härja (så de blir väl i praktiken anfallare de med, haha). Notera att Nilsson och Avdic bara skall släpa lite grann.

Jag vill ha Augustsson OCH Lucic på plan med anledning av att det lär bli en del hörnor och vi då behöver få all nickkraft vi har.

Med anledning av hörnorna vill jag även ha Hassan på plan. Han blev kallad "the hammer" för sitt tunga skott av Joe Hart när han tränade med Manchester City. Jag rtänker tillbaka på varianten när en liten passning gick utanför straffområdet till en framrusande Holmén som tog i för kung och fosterland. Det blev några mål den vägen.

Kör vi fast alternativt behöver fler mål mot slutet ställer vi om till:

Mål: Ingen
Back: Ingen
Mittfält: Bajrami, Nordmark, Andersson
Släpande anfall: Hassan
Anfall: Sjöhage, Berglund, Avdic, Augustsson, Lucic, Keene, Nilsson

Då får mittfältarna mata in inlägg och långbollar i strafformrådet där vi då har en del folk. Och så står Hassan och lurar utanför.

Vågar Haglund? Visst gör han det, dels är det inte Lagerbäck vi snackar om, dels vågade han 4-3-3 när vi låg under med 0-3 efter en match mot Valencia...

Kevin , klockan:14:35

nov
04

Gubbar, ni har verkligen lyckats med den nya layouten!!! Skitsnyggt!!

Vi får hålla tummarna för en sensation på söndag!!!

Tomas - Hockeyblogg , klockan:14:35

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]