feb
15

Lite om träningsmatchen på Borås Arena igår med då.

Elfsborg spelade alltså igår sin tredje försäsongsmatch för i år och den här gången var det de i vanliga fall himmelsblå Malmö FF som stod för motståndet. Fast det enda som var himmelsblått under gårdagens match, var just himlen som stod klarblå med en klart lysande sol i det kalla vintervädret. Malmö FF var av någon anledning klädda i nattsvart. Kanske förbereder de sig redan för nedflyttning?

I vilket fall som helst så bjöd inte den första halvleken på något direkt skönspel från något av hållen. Det verkade istället mest virrigt och brist på organisation från båda sidor men med ett visst övertag för Malmö FF medan Elfsborg var allmänt blekt. Visst, Emir Bajrami visar fortsatt massor av goda intentioner och var den som skapade något i ett Elfsborg där skadelistan fortfarande ter sig längre än listan över tillgängliga spelare. Bajrami på en ovan högerkant och Elmin Kurbegovic som mittback är bara ett par exempel på spelare i "fel" positioner.

I andra halvlek kom dock Elfsborg ut som ett helt nytt lag och det fanns fler spelare som ville visa att de faktiskt kan spela fotboll. 1-0 kom på en hörna från Bajrami som James Keene snyggt kunde cykelsparka i mål. Avslutande 2-0 kom på en snygg kontring där bollen gick som på ett snöre innan den nye vänsterspringaren Niklas Hult mycket snyggt kunde skjuta bollen i mål förbi en chanslös Jonas Sandqvist i MFF-målet. Det var för övrigt Hults första mål för Elfsborg

Sammanfattningsvis en mycket trevlig andra halvlek som visar att Elfsborg även 2009 kan spela fotboll som är underhållande och vinstgivande. Det här kan bli hur bra som helst när spelare som Teddy Lucic, Anders Svensson, Stefan Ishizaki och Martin Ericsson tar plats på plan. 

Att Malmö FF skulle riskera nedflyttning är förstås en överdrift från min sida, men presterar de inte bättre än igår, så lär de definitivt inte vara ett lag för den allsvenska toppstriden. 

Läs mer om Elfsborg-Malmö FF på BT, Sydsvenskan och Aftonbladet.


Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]