feb
03

Nu blir det ett rätt udda inlägg. Bara så du vet.

Jag drömde om Dino Zoff inatt. För du minns väl Dino Zoff, den italienske målvakten som inledde sin internationella karriär med att vinna EM 1968 och avslutade den med att vinna VM 1982? Eller, han avslutade den inte 1982 då han spelade för Italiens landslag i ytterligare ett år, men VM-guldet var givetvis den stora finalen för den då 40-årige Zoff.

Totalt spelade Dino Zoff 112 landskamper för Italien. Som klubblagsspelare var han som mest framgångsrik i Juventus. Mellan åren 1972 och 1983 spelade Zoff 330 matcher för Juventus, alltså samtliga Serie A-matcher som Juventus spelade denna period. Hans målvaktsspel var också givetvis starkt bidragande till att Juventus vann Serie A inte mindre än sex gånger under denna period.

Mellan åren 1972 och 1974 satte Zoff också rekord gällande att hålla nollan i internationella turneringar. Detta rekord på 1142 minuter står sig enligt uppgift ännu. Det rekord som Edwin van der Saar asprirerar på, handlar såvitt jag förstår om nationella matcher.

Tillbaks till min dröm då. Den var egentligen rätt ointressant i det stora hela då den handlade om Dino Zoffs begravning, en storslagen tillställning där jag satt på andra rad och mitt ex, hennes bror och hennes farmor på raden framför?! Vad vi gjorde där har jag inte riktigt fått något grepp om och jag hoppas verkligen att Zoff fortfarande lever och har hälsan. Han fyller för övrigt 67 år den 28 februari. Grattis i förskott Dino Zoff.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]