mar
23

Elfsborg briljerade i matchen mot Halmstad på Borås Arena igår och hemmadebuten för Johan Larsson blev minst sagt en succé. Två mål blev det för Larsson i 6-0-segern. Övriga mål kom från James Keene (2), Fredrik Berglund och Denni Avdic. De två sistnämnda fick börja matchen på bänken för att sedan komma in och visa att de också vill vara med att leka.

Johan Larsson mattades dock något i andra halvlek, eller så var det helt enkelt så att han bara överglänstes av Emir Bajrami som hade ordentlig lekstuga på sin kant. Gång på gång rundade, tunnlade och lekte han bort Halmstadsförsvaret för att sedan komma till skott eller få till ett inlägg. Väggspelet med Martin Ericsson före Denni Avdics avslutande 6-0-mål var en delikatess. Det var för övrigt flera av de andra målen också. 5-0-målet, snyggt signerat Anders Svensson och Fredrik Berglund fick det helt säkert att vattnas i munnen på en och annan nostalgiker som längtat efter att se deras samspel fungera som i fornstora dar. 

Nu kanske man inte ska dra på alltför stora växlar efter den här segern, Halmstad var nämligen inte alls bra och kommer med all säkerhet bli ett allsvenskt bottenlag i år. Större prövningar väntar i de närmsta omgångarna då Kalmar FF, Häcken och Helsingborg står för motståndet. Häcken som för övrigt tog ytterligare en meriterande seger över Blåvitt igår*

Angående Daniel Mobaeck och årets vadslagning då: Även i årets andra match fick Mobaeck agera högerback. Med tanke på att Johan Karsson inte gjorde en helt stabil insats som mittback och att det fortsatt är en sjukstuga på den positionen, kan man väl hoppas på att Mobaeck flyttas in i mittförsvaret till på lördag då match mot Kalmar FF väntar. I Kalmar är de för övrigt redan oroliga inför mötet med Elfsborg och framförallt Johan Larsson, åtminstone om man får tro Barometern.

 

Daniel Mobaeck Facit 2010

Position Från start Inbytt Minuter
Vänsterback      
Mittback      
Högerback 2   180
Defensiv mittfältare      
Vänstermittfältare      
Offensiv mittfältare      
Högermittfältare      
Anfallare      
Totalt 2   180
Mer om Elfsborg - Halmstad på GPAftonbladet och Expressen.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]