apr
15

Komfortabelt Elfsborg


av MR. D, klockan:23:55

Redan i slutet av förra omgångens förlustmatch mot Helsingborg syntes det att Magnus Haglund hade lite nya idéer. Funderingar på spelare i nya positioner och förändringar i startelvan.

Idag gav det hela vid handen att Elfsborg kunde inkassera en komfortabel seger med siffrorna 3-1 mot ett blekt Djurgården. Visst, Djurgården fick 1-0 på straff redan i inledningen, en straff som blev följden av ett dåligt uppspel. Utöver det hade Djurgården inte mycket att komma med bortsett från en stenhård ribbträff från Prince Ipke Ekong.

Förändringarna inför dagens match var annars att Denni Avdic gick in på topp med Martin Ericsson i positionen strax bakom. Dessa båda stod också för kvällens mål, två från Avdic och ett från Ericsson. Denni Avdics båda mål var riktigt snygga och kom i bägge fall efter inlägg, ett från Johan Karlsson och ett från Emir Bajrami. Det verkar lite som att det äntligen ska lossna för Avdic och det vore fantastiskt kul om det faktiskt gör det. Kvällens delikatess var annars Martin Ericssons mål, som också det kom efter ett inlägg från Bajrami. Efter att ha missat det första skottläget, återfick Ericsson bollen och med två Djurgårdsbackar liggandes i gräset sprattlandes framför sig, plus en yvigt gestikulerande Djurgårdsmålvakt, måttade Ericsson ett tag innan han lyfte in den i högra hörnet. Mycket snyggt!

En annan förändring idag var att Teddy Lucic var tillbaks i startelvan för första gången i år, något som medförde att Johan Karlsson flyttades ut till högerbackspositionen och Daniel Mobaeck flyttades fram till det defensiva mittfältet. Jodå, Mobaeck kom alltså äntligen att göra säsongens andra position, något som genast gav utdelning. Nu återstår endast sex positioner innan den där hundringen är min. Detta ska han väl hinna med på tjugofyra omgångar? Jag vore förvånad annars, för nu har bollen satts i rullning-

 

Daniel Mobaeck Facit 2010

Position Från start  Position 2  Minuter 
Vänsterback      
Mittback      
Högerback

5

 

440

Defensiv mittfältare

1

 

90

Vänstermittfältare      
Offensiv mittfältare  

(1)

(10)

Högermittfältare      
Anfallare      
Totalt

6

 

540

Mer om kvällens match mellan Elfsborg och Djurgården på AftonbladetDN och SvD

 

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]