sep
23
Suck.. Lagrell, din pajas..
Det är klart att det skall vara 16 lag i allsvenskan.

Ja, det är klart att det spelar in på publiksnittet att vi fått möta 2 skåplag till i år. Men om Svenska lag någonsin skall kunna hävda sig internationelt på en hyffsad nivå (vilket jag bedömer som gruppspel i UEFAcupen), så måste de vänja sig vid fler matcher per säsong.

Felet den här säsongen ligger främst på två andra plan:
Den totala bristen på bra storstadslag och urusla arenaförhållanden.

Gudskelov så har redan ett par städer nya arenor på gång.
Malmös nya arena har jag själv varit nere och kikat på skelettet av i våras.
Nu torde man som Malmöbo kunna skönja sin framtida arena riktigt tydligt.

Även i Göteborg byggs en helt ny fräsch arena. Detta höjer naturligtvis kvaliten avsevärt i Göteborg, där både IFK och GAIS har huserat på "nya" ullevi senaste tiden.
Katastrof för publikintresset såklart.

Dock finns många dåliga arenor kvar.
Framförallt tänker jag kanske på Kalmar som tvingas åka till Borås för att spela i UEFAcupen då deras arena inte håller standard.
Fotbollsintresserade Kalmarbor måste vara mycket lyckliga över killen som överklagade komunens borgen åt Kalmar FF.
Detta gjorde att hela arenabygget lades på is och skall nu avgöras i domstol. Go go fotbollshatare.

Dessutom finns allt för många arenor kvar från mitten av 1900-talet.

David Tanentsapf har en otroligt korkad idé om en allsvenska med 12 lag x 3 möten, där de 6 bästa får mötas en extra gång.
Han ger som exempel att han gärna ser AIK och Djurgården mötas en extra gång.
Ljungskile och Trelleborg ser han helst inte alls.
Djurgården ligger på plats 11 i allsvenskan, vilket innebär att de hade åkt ur en tolvlagsserie så det skvätter om det.
Trelleborg klättrar dock friskt i tabellen och kan kanske sno AIK's extramatch innan året är slut.


Nej, håll fast vid 16 lag i allsvenskan, vi måste bygga bred på sikt, att vi har ett lägre publiksnitt i år spelar kvitta.

Currently rated 5.0 by 6 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

sep
23

Att ha ändrat till 16 lag är ett positivt steg för svensk fotboll. Att sedan jämföra förra årets siffror med siffror från i år när serien inte är färdigspelad känns bara plumpt. Lagrell skärpning.

Niclas , klockan:09:53

sep
23

Men vafan ni kan ju inget om fotboll..Svensk fotboll e ju skittråkigt att kolla på vem ska slösa pengar på dagisfotboll..Kolla bara i Sydamerika dom behöver inte nya arenor eller ta bort 2 lag..Saken är att Sydamerikansk fotboll har hög nivå, spelar bra, trogna fans det är de som ar saken ni e ju helt ute o cyklar Colo Colo de Chile!

Colo Colo , klockan:09:53

sep
23

ävem om dom inte har mordena arenor fylls dom på varje match ändå : )

Colo Colo , klockan:09:53

sep
23

Jag håller med dig, fortsätt med 16 lag i serien.
Publik bortfallet är mycker stor del i Svenska fotbollsförbundets fel, Bortalagens fans bojkottar ju matcherna på bortaplan, sen är det ju inget speciellt drag i Stockholms fotbollen heller i år. Alla storlagen går dåligt i år.AIK, DIF, HIF, MFF, Peking och GBG. skitlagen går det hyfsat för. sen har ju Kalmar varit lite för bra i år, bara Elfsborg som har utmanat lite i år. Nästa år så kommer EV Örgryte upp igen och då blir det några nya derbyn på västkusten. Bort med Ljungskile och gefle, det är dom som drar ner snittet, även Trelleborg har lite publik.

Jouko , klockan:09:53

sep
23

Håller med till 100%. David Tanentsapf är en dödgrävare som vill tillbaka till 80-talet med tio lag i allsvenskan. Allt allt allt som dödgrävaren tycker är bra är idiotiskt. Sparka Tanentsapf och Lagrell ut ur Sverige för gott!

hempa , klockan:09:53

sep
23

Men hallo vakna nu!Lagrell,Lagerbäck,samt alla allsvenska tränare var rörande överens om att Sverige spelade en helt godkänt EM-slutspel.Vad tyckte svenska folket? Har ni glömt? 97% tyckte inte så.Vi vill se något nytt så byt ut dom här herrarna innan det är försent borde gjort efter EM.


Krille

Krille , klockan:09:53

sep
23

Colo Colo, Sydamerikansk fotboll så fantastisk? Jag håller inte med. 22 st indevidualister som alla springer åt var sitt håll. Underhållande att se lite teknik, men fotbollsmässigt är det rätt trist. Expressen sport tv (när den fanns) visade Brasilianska ligan och jag var inte imponerad. Allsvenskan är dålig, men den blir inte bättre med 12 lag. Charmen är ju hur jämt det är i Allsvenskan. Lyft upp det!

Tempuri , klockan:09:53

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]