feb
19

 

Det är inte utan att man sitter och småler när man hittar bilden ovan i de norska tidningarna Dagbladet och VG i samband med nyheten att Fredrik Risp lånats ut till Stabaek fram till 31 juli. Vad är det för svensk startelva egentligen? Fredrik Risp, Johan Elmander, Niclas Alexandersson, Eddie Gustafsson, Alexander Östlund, Teddy Lucic, Marcus Allbäck, Tobias Linderoth, Anders Svensson, Mikael Dorsin och Tobias Hysén.

Tanken är väl att bilden skall ge ett sken av att det är en landslagsman som Stabaek värvat, men i den här startelvan saknas uppenbart en hel del namn för att det skall kännas som ett genuint svenskt landslag. Det är väl knappt att de här spelarna gjort 90 minuter sammanlagt i landslaget under det senaste halvåret?!

Om vi börjar med målvakten Eddie Gustafsson, så var det väl första gången på väldigt länge som han tagits ut till en landslagstrupp då han nu bjöds med till USA i januari. Men då Gustafsson i samma veva bytte Lyn mot Salzburg, så blev det inget den här gången heller.

Sett till backlinjen, så petades Alexander Östlund före VM 2006 ur truppen och har sen dess inte varit aktuell och Teddy Lucic har bara gjort någon enstaka landskamp därefter. Mikael Dorsin har väl aldrig riktigt lyckats etablera sig i det svenska landslaget och Fredrik Risp har bara kommit upp i två landskamper, varav detta uppenbarligen är den ena.

Mittfältet formerades uppenbarligen, som så många gånger förr, med Anders Svensson och Tobias Linderoth centralt. På kanterna tog Niclas Alexandersson och Tobias Hysén plats. De båda centrala mittfältarna har som bekant varit skadade en längre tid, med Linderoth som den hårdast drabbade även om han väl spelade en 10-15 minuter i höstens första VM-kvalmatch. Tobias Hysén har liksom Dorsin och Risp aldrig lyckats slå sig in i landslaget ordentligt och Niclas Alexandersson har liksom anfallaren Marcus Allbäck lagt landslagströjan på hyllan.

Kvar står Johan Elmander, även han skadeförföljd under hösten, men ändå den enda som spelat en del under höstens VM-kval. Utöver honom så är det väl egentligen bara Linderoth och Svensson som fortsatt är aktuella för landslagsuppdrag. De övriga har jag svårt att tänka mig i någon viktig kvalmatch framöver.

Bilden då? När är den ifrån? Tja, ett hett tips är väl att den är ifrån 2005 eller kanske våren 2006, men därom får du gärna komma med en korrigering.

Intresserar Stabaeks lån av Fredrik Risp ytterligare, så står det en del i Aftonbladet och DN.


Currently rated 3.7 by 3 people

  • Currently 3,666667/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]