nov
05

Martin Hansson, fotbollsdomare och brandman från Kalmar, har varit i blåsväder ett antal gånger under den allsvenska säsongen. Inte minst i samband med det avbrutna Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby, där tumultet hade sitt ursprung i en väldigt konstigt dömd straff där Hansson i efterhand erkänt att han chansade. Lasse Anrell skrev en rätt bra krönika om det hela som kan rekommenderas.

I slutminutrarna av gårdagens möte mellan Liverpool och Atletico Madrid i Champions League, blåste Martin Hansson återigen för straff i en mycket underlig situation. Liverpools Steven Gerrard och Atletico-försvararen Mariano Pernia går båda upp i en höjdduell i Atleticos straffområde. Duellen ser inte på något sätt ojust ut, möjligtvis kastar sig Gerrard lite väl forcerande in i den, varpå Hansson tilldelar Liverpool en straff som Gerrard säkert placerar in till 1-1 vilket också blev slutresultatet. Dessförinnan hade Hansson för övrigt friat vid inte mindre än TRE handssituationer.

Hade matchen spelats i Madrid istället för i Liverpool, så hade risken för tumultartade scener givetvis varit överhängande, något som Hansson och vi övriga lyckligtvis slapp. Givetvis var bedrövelsen och ilskan stor över domarprestationen från spanskt håll och på Norska Viasat 4 kommenterade enligt uppgift Erik Solérs det hela enligt följande: Dette er en dommertrio de har funnet på et gatekjøkken utenfor Göteborg

Nej Solérs, Martin Hansson käkar inte sin korv i Göteborg, han käkar korv i Kalmar. Där har de till skillnad från Borås än så länge inte sån exotisk mat som tacos.

Som en sammanfattning kan väl sägas att Martin Hansson återigen har visat hur svårt han har att kombinera sitt arbete som brandman med att vara domare. Tar han lika många felbeslut som brandman som han gör på fotbollsplanen, så är jag glad över att jag inte bor i Kalmar.

Läs mer om matchen Liverpool - Atletico Madrid på Aftonbladet, DN och Dagbladet.


Currently rated 1.0 by 1 people

  • Currently 1/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

nov
05

Jag skämdes när jag fick veta att domaren var svensk!! Det var det dummaste jag sett pà länge!!!!

susanne , klockan:09:22

nov
05

Att höra Bo Petersson i TV6 var den dummaste jag hört pà länge!!!!
Han borde sluta att kommentera futbol !
Viasats Bo Petersson är en katastrof lika som dem två andra som kommenterade matchen på en felaktig sätt! Kallar sig dem journalister ?

Enrique , klockan:09:22

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]