sep
14

Pontus Wernbloom tillhör, som Mr. P skrev igår, de fulaste och på samma gång de gnälligaste spelarna i Allsvenskan. En spelare som omdömeslöst delar ut kapningar till höger och vänster, men som samtidigt börjar grina hejdlöst om någon skulle råka knuffa till honom.

Pontus Wernbloom är kort sagt en spelare som de egna supportrarna älskar och därmed inte är lika omtyckt i motståndarsupportrarnas ögon. En fotbollsspelare med en enorm passion inför sitt arbete skulle man också kunna uttrycka det.

Inom de Allsvenska klubbarnas tränarstaber finns det framförallt en person som visar samma, ibland omdömeslösa, passion inför fotbollen och sin klubb; Nebojsa Novakovic. Medan Rikard Norling, AIK:s tränare, utstrålar en torr och analytisk saklighet uppvisar Novakovic ett helt annat engagemang. Visst är det roligt att se och höra personer som uppvisar en sådan passion emellanåt, men personligen har jag emellanåt tyckt att Novakovic kommit med enormt barnsliga uttal till tidningar i samband med match.

I vilket fall som helst så handlar efterspelet av gårdagens mållösa möte mellan AIK och IFK Göteborg om Pontus Wernblooms utspel angående Nebosja Novakovic som han anklagar för att hetsa huliganer under match genom att verbalt angripa motståndarspelare. Att Novakovic skulle ha funderat i sådana banor tvivlar jag på. Det handlar antagligen snarare om det där med att han inte riktigt vet hur han ska kanalisera passion i stridens hetta. Något som i och för sig verkar gå i linje med hur huliganer till viss del fungerar. 

Några större tumultartade händelser mellan de båda lagens fans verkar trots allt inte ha inträffat efter match, utan de enda incidenter som kan läsas om, är de hjärndöda AIK-fansen som tycker att det är kul att attackera motståndarlagets spelare kvällen före match. Hur sådana idioter tänker kan man verkligen undra. Slår ni ihjäl motståndarlagets spelare så blir det ju ingen match alls? Seger på WO, är det målet ni har?

Läs mer om Pontus Wernbloom och Nebosja Novakovic på Aftonbladet x2 och mer om matchen AIK - IFK Göteborg i DN och SvD.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

sep
14

att han ens kan säga nåt så idiotiskt är ju mest pinsamt för han. hetsa huliganer. haha va de dummaste jag hört. men han är ju gnällig den där wernbloomy. och jag såg matchen o göteborgs bänken satt ju knappast ner hela matchen heller. såg dom skrek o gestikullera rätt mycke. men de ska alltid klankas ner på aik. fattar inte de där. e de inte dommarkåren eller lagrell så e de spelare som är så mediakåt att man måste säga nåt. men men.

gnaget , klockan:12:35

sep
14

Och hur vet du att det var sk "AIK-fans" som attackerade IFKs spelare kvällen innan? Finns fler lag i Stockholm med huliganfraktioner som är måttligt förtjusta i IFK.

gnagarn , klockan:12:35

sep
14

Oavsett om det var idioter som fått för sig att de gör AIK en tjänst genom att bete sig såhär, eller om de favoriserar ett annat Stockholmslag, så är det extremt korkat gjort.

MR. D , klockan:12:35

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]