okt
29

Nej, Gefle kunde inte överraska utan Kalmar FF tog en komfortabel hemmaseger med 3-1. Att de ska kunna tappa detta nu verkar inte ens realistiskt att tro längre. Två matcher, tre poängs försprång och dessutom en betryggande ledning avseende målskillnad. Till råga på allt möter de ett definitivt avhängt jumbolag i form av Norrköping i nästa omgång.

Att Elfsborg då ryckte upp sig någorlunda i jämförelse med söndagens genomklappning hjälpte alltså inte speciellt mycket. Det man möjligtvis kan glädja sig åt är att vi nu med största säkerhet säkrat den allsvenska andraplatsen. Helt klart är att vi allra sämst blir trea, förutsatt att antingen Helsingborg eller IFK Göteborg vinner sina kvarvarande matcher, samtidigt som Elfsborg inte tar en enda poäng till plus försämrar sin målskillnad i den utsträckning som krävs.

Att de båda inte kan passera Elfsborg beror på att de möts på Olympia i Helsingborg i årets sista omgång. Kampen om guldet är de båda borta ifrån efter Kalmar FF:s seger idag och IFK Göteborgs poängtapp.

Så, grattis till som allra sämst en tredjeplats Elfsborg, fast jag räknar nästan silvret som säkrat också. Vi kommer definitivt inte gå poänglösa genom de två sista omgångarna. Nu siktar vi uppåt och hoppas att Kristoffer Arvhage och Magnus Samuelsson trots allt kan hjälpa sitt gamla Elfsborg med det som inte Hasse Berggren mäktade med fullt ut. Silver eller guld alltså. Något annat finns inte.

Läs mer om den fortsatta guldstriden på Aftonbladet, 2, 3, DN eller SvD


Currently rated 4.5 by 2 people

  • Currently 4,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

okt
29

hoppas ni kommer 2a Smile ni förtjänar silvret!som ett troget KFF fan känns de som att guldet blir nog säkert på söndag om vi vinner över norrköping!eller vad säger du,ettan mot sista platsen?kan väl nästan sägas om va de slutar Smile kollat in din blogg ett bra tag nu o de märks att du är ett stort Elfsborg fan DOCK ett bra sådant som accepterar och förstår varför kalmar leder..ligger man etta sen mångaaaaa omgångar tillbaks så förtjänar man vinna Smile även med en bra målskillnad!ska dock inte ljuga,vann 130 kr när göteborg vann över er(kände på mig ordentligt att ni skulle åka på stryk där) men erkänn,skönt med ett "litet" lag som KFF att ligga så här bra till? ha de gött o sov nice,våra båda lag vann ju! /G

Georgios , klockan:23:07

okt
29

Jo, skulle det vara så att Kalmar FF tar guldet, vilket verkar troligt, så är det välförtjänt. Ni har gjort en mycket bra säsong utan några större dippar även om det svajat litegrann det senaste. Givetvis hade jag velat ha med Elfsborg ytterligare lite högre upp, men efter den totala kollapsen i söndags är vi inte värda det.

Utan Anders Svensson och Stefan Ishizaki räcker vi tyvärr inte riktigt till. Det blir för många fotbollsarbetare på mittfältet och alldeles för få fotbollsspelare helt enkelt.

MR. D , klockan:23:07

okt
29

Pingback from kulturbloggen.com

Ingelsten kan bli guldmannen | Kulturbloggen

kulturbloggen.com , klockan:23:07

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]