feb
03

Ola Toivonen då?


av MR. P, klockan:15:25

Nä, men om vi skulle ta och skriva vårt ett-tusen-sjutti-elfte inlägg om att Ola Toivonen fattas i landslagstruppen?
Fast det är klart.. Daniel Nannskog är ju ett framtidsnamn, tro fan att han skall ha platsen före Ola Toivonen.

Målvakter:
Eddie Gutsfasson (Salzburg) och Andreas Isaksson (PSV Eindhoven)

Eddie Gustafsson får alltså plötsligt chansen igen? Här frågar jag mig hur det kommer sig att Johan Wiland plötsligt tappat sin position som andremålvakt bakom den i Lasse Lagerbäcks ögon så självskrivne Andreas Isaksson. Målvakten som var på väg att spräcka alla tiders rekord i allsvenskan vad det gäller minst insläppta mål är uppenbarligen inte intressant.

Backar:
Erik Edman (Wigan), Andreas Granqvist (Groningen), Petter Hansson (Rennes), Adam Johansson (IFK Göteborg), Daniel Majstorovic (Aten), Mikael Nilsson (Panathinaikos), Olof Mellberg (Juventus) och Berang Safari (Basel).

Att Erik Edman är tillbaks i landslagstruppen och att Adam Johansson slagit sig in i truppen är väl de största överraskningarna bland backar. Edman har såhär långt endast gjort ett inhopp i Wigan sedan han kom tillbaks från sin skada och behöver givetvis all matchning han kan få, men är han redo för landslaget redan?

Mittfältare & anfallare:
Daniel Andersson (Malmö FF), Markus Berg (Groningen), Rasmus Elm (Kalmar FF), Viktor Elm (Herenveen), Samuel Holmén (Bröndby), Kim Källström (Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham), Daniel Nannskog (Stabaek), Markus Rosenberg (Werder Bremen) och Christian Wilhelmsson (Al-Hilal).

Här saknas många av de spelare som brukar ingå i en ordinarie trupp. Vad gäller anfallare så är Johan Elmander skadad, Zlatan Ibrahimovic har fått ledigt då han ändå inte får spela den nästkommande VM-kvalmatchen och Henrik Larsson är... Ja, Henrik Larsson är Henrik Larsson och med Henrik Larsson vet man aldrig.  

Vidare saknar jag verkligen Stefan Ishizaki och Anders Svensson i truppen, fast även om de varit friska så tror jag bara Anders hade kommit med. Gudskelov togs inte Fredrik Ljungberg med i truppen iallafall.

Ola Toivonen då?
Nej, då Daniel Nannskog nu tagits till nåder finns det tydligen ingen plats för Toivonen alls. Beklagligt är bara förnamnet, det är faktiskt helt jävla skamligt. Inte det att Nannskog inte levererar, det gör han, men Toivonen är en spelare som vi om ett par år kan bygga landslaget kring, tyvärr får aldrig chansen...

Kanske kan vi få se honom i U21 i sommar?
Fast inte i Borås, för här har MAX minsann sett till att vi inte skall få se någon fotboll.

Läs mer om landslagstruppen som möter Österrike den onsdagen 11 februari på Aftonbladet, SvD, DN, HD, Barometern och Sydsvenskan.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

feb
03

Håller med dig angående Ola Toivonen i sak. Upplever att förbundskaptenerna lite för ofta använder sig av dubbla budskap. Nannskog har levererat under flera år i Norge, men vad är det som gör att han nu helt plötsligt är redo för landslaget? Givetvis skulle han ha fått chansen för flera år sedan och inte nu när landslaget är inne i en generationsväxling. I detta sammanhang skulle det däremot ha varit roligt att få se den gänglige Degerforssonen debutera i det "riktiga" landslaget. Han är orädd, har självförtroende och han har tagit en ordinarie plats i ett lag som regelbundet tar sig vidare i Champions league. Dessutom är han tillräckligt elak för att kunna hävda sig i dessa sammanhang.

Mvh Mannen i Svart

Mannen i Svart , klockan:15:25

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]