sep
22

Ljungskile, Gefle, Gif Sundsvall och IFK Norrköping. I den kvartetten hittar vi med största säkerhet de två lag som flyttas ned och det lag som får kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan även nästa år. Detta står rätt klart efter att både Örebro och Trelleborg lyckats vinna ikväll och därmed lämnat bottenträsket på ett någorlunda betryggande avstånd.

Örebro lyckades alltså besegra Halmstad nere på Örjans vall och man kan undra vad som hänt med Halmstad. Jag tyckte att de verkade vara på gång, men nu är de fast förankrade i mitten av tabellen bland alla de där lagen som har mellan 28 och 31 poäng.

I denna grupp återfinns numer även Örebro, liksom kvällens andra segrare Trelleborg. Då Ljungskile, närmast över nedflyttningsstrecket, endast har 21 poäng tyder nu det mesta på att alla dessa lag som fastnat i mittenträsket faktiskt kommer klara att hålla sig flytande resten av säsongen förutsatt att de lyckas ta någon enstaka poäng till. Visst skulle Ljungskile kunna skrälla mot IFK Göteborg på onsdag, men det verkar inte helt troligt.

Om nu inte Hammarby skulle lyckas skrälla mot Elfsborg i morgon, så kommer det bli en hård kamp om placeringarna 5-12. En kamp där i så fall inte bara Hammarby, utan samtliga Stockholmslag får finna sig i att vara indragna.

Läs mer om kvällens matcher i Aftonbladet x2, SvD, Sydsvenskan, HD och Trelleborgs Allehanda


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]