sep
28
Henrik Rydström och Lex Luthor, lika som bär

Psykkriget inför kvällens seriefinal är i full gång och givetvis får Henrik Rydström stort medialt utrymme. Det finns få fotbollsspelare som verkar trivas så bra i det mediala rampljuset som just Rydström. Dessutom gör han det ofta bra. Det talas om för många stora egon framåt i Elfsborg och även Elfsborgarnas frisyrer granskas ingående av Aftonbladet efter Rydstöms utspel.

Även på tränarnivå pågår, som vi tidigare skrivit, psykkriget. Det mörkas och pratas om eventuella skador på nyckelspelare. Kalmar hade till exempel nominerat tjugo spelare till söndagens match då det är osäkert med spel för Patrik Ingelsten (magen och vaden), Lasse Johansson (låret), David Elm (knä) och Rasmus Elm (knä). Om detta bara är ett spel för galleriet återstår att se. Personligen misstänker jag att vi kommer få se flertalet av dessa på plan ikväll.

Värre är det i Elfsborg som nu återigen har har lagt ett namn till det skadade mittfältet. Jari Illola har varit skadad i stort sett hela säsongen, Stefan Ishizaki och Anders Svensson sen rätt nyligen, men de kommer båda vara borta återstoden av säsongen. Nu har även Elmin Kurbegovic lagts till denna skara mittfältare som inte kommer kunna delta i kvällens seriefinal och det var verkligen inget positivt besked. Vid sidan av nämnda Ishizaki, Svensson och givetvis Emir Bajrami, är Kurbegovic det mest kreativa och spännande vi har att sätta in på mittfältet.

I Kurbegovic's, eller Kurre som vi gärna kallar honom, frånvaro kan man nu tänka sig att Elfsborg kommer mönstra ett mittfält bestående av Emir Bajrami, Helgi Danielsson, Daniel Mobaeck, Denni Avdic och Lasse Nilsson. Framför dem kommer vår egen terrier James Keene jagas och stångas ursinnigt med Kalmar FF:s stora, men något sega försvar.

IF Elfsborgs trupp till kvällens match då: Abbas Hassan, Johan Wiland, Andreas Augustsson, Daniel Mobaeck, Teddy Lucic, Johan Karlsson, Mathias Florén, Emir Bajrami, Denni Avdic, Jesper Florén, Daniel Nordmark, Joakim Sjöhage, Lasse Nilsson, Fredrik Berglund, Helgi Danielsson, James Keene.

Den trupp Kalmar FF mönstrar ser ut enligt följande:   Petter Wastå, Zlatan Azinovic, Arthur Sorin, Joachim Lantz, Marcus Lindberg, Mikael Eklund, Patrik Rosengren, Petter Lennartsson, Emin Nouri, Jimmie Augustsson, Henrik Rydström, Patrik Ingelsten, Daniel Sobralense, Viktor Elm, Rasmus Elm, Erik Israelsson, Lasse Johansson, Abiola Dauda, David Elm, Marcel Sacramento

Vilka som vinner? Givetvis tippas och gissas det en hel del och visst är det ovisst. Senast lagen möttes var i Svenska Cupen och då vann Kalmar FF med 4-2. Ett sådant målfyrverkeri tror jag inte vi får se ikväll. Jag tror snarare på en målsnål match där det inte kommer släppas till särskilt mycket. Dessutom kan jag inte låta bli att tippa med hjärtat, så en Elfsborgsseger med 1-0 får bli mitt tips.

Forza Elfsborg!


Currently rated 5.0 by 2 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]