sep
06

Se upp för Ungern!


av MR. D, klockan:14:11

Det spelas ytterligare två matcher i Sveriges VM-kvalgrupp ikväll. Malta och Portugal möts i Valetta, en match som Portugal bör vinna enkelt. Den andra matchen ikväll spelas i Budapest där hemmanationen Ungern tar emot Danmark.

Det lär inte bli en lätt match för danskarna som tydligen aldrig slagit Ungern i Budapest trots ett antal försök. Danmark har dessutom, liksom Sverige, skador och skavanker som oroar på ett flertal nyckelspelare. Helt klart är att Thomas Sørensen, numer Stoke, är ryggskadad och att han ersätts av Bröndbys målvakt Stephan Andersen. Av någon okänd anledning finns Jesper Christiansen, FC København, inte att tillgå. Annars är han den som oftast fått stå i skuggan av Sørensen. Dessutom är det osäkert om Jon Dahl Tomasson och Nicklas Bendtner kan spela, vilket i så fall skulle vara ett enormt avbräck för Danmark.

Ungern då? De har inte kvalificerat sig till ett VM-slutspel sedan 1986 och det känns inte troligt att de kommer göra det den här gången heller. Åren då De Magiska Magyarerna med Ferenc Puskas härjade, med OS-guld 1952 och VM-silver 1954 som största framgångar, känns avlägsna för ungersk landslagsfotboll. Men en och annan pinne kommer de helt säkert ta i kvalet. Så se upp Danmark, det kommer helt säkert inte bli en enkel match i Budapest ikväll.

Sverige och Ungern möts för övrigt på Råsunda på onsdag.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]