mar
04

Sköna besked


av MR. D, klockan:20:40

Seger för Elfsborg med 3-2 i träningsmatchen mot Brann i spanska Marbella och en hel del glada besked. James Keene gjorde två mål och spetsar därmed definitivt till kampen om vem som skall vara anfallare i vårt gulsvarta lag. Emir Bajrami gjorde också mål och spelade dessutom fram till Keenes ena. Bajrami är för övrigt den som imponerat mest på mig under den här försäsongen och han kommer definitivt fortsätta att vara tongivande även när Allsvenskan drar igång.

Martin Ericsson sägs ha varit strålande på sin offensiva mittfältsposition och Anders Svensson likaså i sin defensiva. Det ena målet som släpptes in kom på straff efter en situation som sägs ha varit mycket tveksam och det andra efter vad som sägs vara en dålig rensning.

Roligast av allt är att kunna konstatera att Stefan Ishizaki äntligen är tillbaks på plan efter ganska exakt ett halvårs skadeuppehåll. Nu har Ishizaki exakt en månad på sig att hitta formen fram till den allsvenska premiären.

Lite oroväckande dock att vi fortsätter släppa in en hel del mål och att Daniel Mobaeck fick bäras av planen med en stödkrage om nacken efter att ha landat illa efter en höjdduell. Dock låter det i rapporteringen som att det inte är någon större fara med Mobaeck.

Vidare kan konstateras att samtliga Elfsborgsmål kom i den första halvleken. I den andra ersattes Keene av Fredrik Berglund som än en gång gick mållös av planen. Frågan är hur många fler chanser Bella kommer få? Det verkar bli tufft för honom framöver.

Läs mer om matchen mellan Elfsborg och Brann i Aftonbladet, DN, SvDBT och även i norska Dagbladet och VG.


Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

mar
04

Varför kallar ni fotboll för det gröna fältets schack? Det är ju amerikansk fotboll som går under detta epitet.

Viktor , klockan:20:40

mar
04

Saxat från www.svenskfotboll.se:

Frey Svensson (1866-1927), Uppsala, professor i psykiatri, var vice ordförande i Svenska Fotbollförbundet 1914-1920. Enligt Nordisk familjeboks sportlexikon var han ”en varm anhängare av all idrott, men speciellt fotboll, som han ansåg vara av stor uppfostrande och karaktärsdanande betydelse. Han formulerade om detta spel sentensen ”det fria fältets schack.”

MR. D , klockan:20:40

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]