nov
03

Det är dags för Kalmar FF att sluta hymla. Efter 6-0-segern mot IFK Norrköping igår så är SM-guldet i stort sett så klart som det kan bli. ”Större under har skett”, säger Nanne Bergstrand enligt Wegerup och visst, Elfsborg har vid fyra tillfällen tidigare vunnit två matcher i rad med en sammanlagd målskillnad på +10 eller mer.

Enligt BT skedde det vid följande tillfällen:
1936: Sandviken (h) 4–1 och Eskilstuna (b) 12–2.
1938: Örgryte (b) 3–0 och Degerfors (h) 10–1.
1939: Brage (h) 8–0 och Malmö FF (b) 4–1.
1965: IFK Göteborg (h) 6–0 och AIK (b) 5–1.

Det var inte igår alltså. Utöver att Elfsborg måste slå Halmstad och Gefle med sammanlagt uppemot tio plusmål, så måste Kalmar FF förlora sin bortamatch. Halmstad har visserligen en extremt ojämn säsong bakom sig och säg att de förlorar mot Elfsborg med 4-0 och vinner mot Kalmar FF med samma siffror, så räcker det att Elfsborg slår Gefle borta med 3-0 för att ta hem SM-guldet. Guldläge för Elfsborg? Knappast.

Har du inte tänkt ta dig till Borås Arena för att se matchen mot Halmstad live, så går den tydligen på någon informationskanal.

Ikväll hoppas jag trots allt på ett offensivt satsande Elfsborg som går in för att göra många mål och på att Johan Wiland får hålla nollan i sitt sista framträdande på Borås Arena för den här gången. Tänk om vi mot förmodan kunde göra ett resultat som ger Nanne skäl för den oro som han visar. Det vore något det...

Läs ytterligare kommentarer angående den numer rätt avslagna guldstriden på DN och SvD.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]