jan
02

Steven Gerrard uppges i allehanda media vara uttagen i Liverpools startelva inför morgondagens match i FA-cupen då Liverpool möter Championship-klubben Preston. Det hela kan givetvis tyckas kontroversiellt då Gerrard nu delgivits misstanke om brott efter det bråk som uppstod natten till måndagen och då orsakade en hel del skriverier.

Att en arbetsgivare som Liverpool stöttar sina anställda, i det här fallet Steven Gerrard, är i sig inget konstigt alls tycker jag. Detsamma gällde Daniel Mobaeck och hans rattfylla i höstas. Även han fick spela nästkommande match med förklaringen att föreningen stod bakom och stöttade honom. 

Frågan jag ställer mig är snarare av typen "hur grova snedsteg skall man som fotbollsspelare kunna begå i det civila innan klubben reagerar med en eventuell avstängning eller liknande?". Att komma med kritik mot arbetsgivaren brukar ju däremot alltsomoftast inom fotbollsvärlden tittas väldigt snett på och leda till en plats på läktaren, böter eller kanske även försäljning.

Det här är givetvis ingen enkel fråga, men något slags klargörande av varför en klubb agerar som den gör när en fotbollsspelare ställer till det för sig privat, borde vara på sin plats tycker jag. Fotbollsspelarna är ändå alltsomoftast intimt förknippade med klubbmärket de bär på bröstet.

Nyheten finns att läsa i exempelvis Aftonbladet, DN, SvD, Dagbladet och VG.


Currently rated 2.3 by 3 people

  • Currently 2,333333/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]