feb
07

Om en knapp timme blir det äntligen dags att bänka sig på Borås Arena igen då Elfsborg i säsongens första träningsmatch tar emot Helsingborg. Visserligen så saknas Henrik Larsson Marcus Lantz, Magnus Arvidsson och ytterligare ett par spelare i Helsingborgs trupp, men den lista på icke disponibla spelare som Elfsborg kan visa upp, ser i läget långt mycket dystrare ut.

Jari Ilola (knä), Joakim Wulff (mage), Stefan Ishizaki (knä), Anders Wikström (axel), Daniel Mobaeck (rygg), Emir Bajrami (rygg), Martin Andersson, Niklas Hult (knä), Anders Svensson (som förvisso är tillbaka i full träning, men inte disponibel än), Denni Avdic och Jesper Florén är namnen på de som saknas idag.

Hela elva spelare alltså, varav flertalet är givna i en trupp och därmed aspirerar på en plats i startelvan.

Joakim Wulff
Daniel Mobaeck - Anders Wikström - Martin Andersson - Niklas Hult
Stefan Ishizaki - Jari Ilola - Anders Svensson - Emir Bajrami
Denni Avdic
Jesper Florén

Visst, den elvan skulle utan vidare kunna göra bra ifrån sig. Eventuellt så skulle det behövas stuvas om något, eller skaffas en annan spets än unge Florén som såvitt jag vet är relativt oprövad i den positionen. Mittfältet håller däremot absolut toppklass i Allsvenskan.

Hur Elfsborgs och Magnus Haglunds startelva kommer att ser ut har jag inte en susning om än, men enligt BT har följande trupp tagits ut till matchen: Abbas Hassan, Andreas Andersson, Johan Karlsson, Teddy Lucic, Marcus Översjö, Mathias Florén, Johan Sjöberg, Helgi Danielsson, Martin Ericsson, Daniel Nordmark, Henrik Svedberg, James Keene, Elmin Kurbegovic, Joel Johansson, Fredrik Berglund.  

Efter att ha tittat på namnen ett tag, så har jag bestämt mig för följande startelva:
Abbas Hassan
Johan Karlsson - Teddy Lucic - Johan Sjöberg - Mathias Florén
Daniel Nordmark - Helgi Danielsson - Elmin Kurbegovic - James Keene
Martin Ericsson
Joel Johansson

Lite gammalt, lite nytt och en del oprövat. Namn som Andreas Andersson och Marcus Översjö är för mig än så länge bara namn som jag inte har en aning om vart jag skall placera, därför får de inleda på bänken, så får Haglund sköta det sen.

Enligt HD inleder Helsingborg för övrigt med följande lag:
Daniel Andersson
Erik Wahlstedt - Marcus Nilsson - Markus Holgersson - Adama Tamboura
Christoffer Andersson - Andreas Landgren - Marcus Bergholtz - Erik Sundin
René Makondele - Tobias Holmqvist

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]