nov
23

Stjärnglans är inte direkt ordet som slår en när man tänker på svenskarna i Premier League säsongen 2008-2009. Om jag inte räknar helt fel, så är det fem svenskar som har Premier League-klubbar som klubbtillhörighet; Erik Edman, Johan Elmander, Martin Olsson, Jonas Olsson och Rade Prica. Ingen av dem har varit någon större succé såhär långt, men kanske kan det bli lite ljusare framöver.

Erik Edman har fortfarande inte spelat för sitt Wigan under den innevarande säsongen då han först nu är på väg tillbaks från sin korsbandsskada. Wigan ligger i nuläget på nedflyttningsplats, men möter i morgon Everton och har då vid seger chans att avancera några placeringar. Om Edman då får chansen att göra säsongsdebut återstår att se.

Johan Elmander som i somras blev Boltons dyraste nyförvärv någonsin, har också dragits med en hel del skador och lyckades igår göra säsongens första Premier League-mål då Bolton slog Middlesborough på bortaplan. I och med segern ligger Bolton nu på tolfte plats, vilket gör Elmander till den svensk som ligger först i ligan.

Martin Olsson har förvisso slagit sig in bra i Blackburn, men i kvällens förlustmatch mot Tottenham var han delvis orsak till matchens enda mål och hann sedan också bli utvisad innan första halvlek var över. Blackburn parkerar numer på näst sista plats i tabellen.

Jonas Olsson kämpar på i jumbolaget West Bromwich och spelade igår 90 minuter i förlustmatchen mot Stoke.

Rade Prica tillhör fortfarande Sunderland, där han endast fick spela två matcher under förra säsongen, och är väl i desperat behov av flytt då han inte ens finns med bland de tjugofem spelare som använts såhär långt i år. Även om Sunderland ikväll återigen förlorade och ligger på en sextonde plats, så är chansen fortsatt liten att Prica ska ta någon plats. Klubben har, som vi tidigare skrivit, väl förspänt med anfallare, även om de inte direkt levererat. Djibril Cissé är bäst såhär långt med fem mål.

Nej, 2008-2009 är inte säsongen då svenskarna gör succé i Premier League. Det enda som skulle kunna ändra på detta är väl att Henrik Larsson lägger av med innebandyn och hittar en annan vinteridrott. Fast det är som vanligt med Henke, han gör som han vill, vilket han givetvis skall respekteras för. Detta även om han allt som oftast gör konstiga val och prioriteringar.


Currently rated 3.0 by 1 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]