sep
06

VM-kvalmatchen mot Albanien ikväll blir Henrik Larssons hundrade landskamp. Det är rätt anmärkningsvärt att han inte spelat fler än så med tanke på att han gjorde landslagsdebut för nästan exakt femton år sedan. Han har visserligen varit ute i kylan ett par vändor och även slutat vid två tillfällen, så därför har detta jubileum låtit vänta på sig.

I samband med kvällens jubileumsmatch har Larsson ombetts att plocka ut sitt eget Dream Team bland de fotbollsspelare han spelat tillsammans med i landslaget. Stommen i laget utgörs givetvis av bronsmedaljörerna från 1994. Jag får det till åtta stycken. Det är vidare anmärkningsvärt att det bara är en enda spelare från dagens trupp med i detta lag, Andreas Isaksson.

Henrik Larssons Dream Team ser i sin helhet ut enligt följande:

Andreas Isaksson
Roland Nilsson - Patrik Andersson - Johan Mjällby - Roger Ljung
Tomas Brolin - Jonas Thern - Fredrik Ljungberg - Henrik Larsson
Kennet Andersson - Martin Dahlin

Henke har dessutom fått ta ut ett reservlag. Där ingår två spelare från dagens landslag, Olof Mellberg och Zlatan Ibrahimovic. Utöver Marcus Allbäck som också får plats i reservlaget, är det väl sen i stort sett bara resten av USA-resenärerna från 1994 som räknas upp här, eller?

De som ingår i Henrik Larssons reservlag är Thomas Ravelli, Teddy Lucic, Olof Mellberg, Joakim Björklund, Pontus Kåmark, Klas Ingesson, Stefan Schwarz, Håkan Mild, Anders Limpar, Zlatan Ibrahimovic och Marcus Allbäck.

Läs mer om Henrik Larsson och hans jubileumsmatch på Politiken och om svenska folkets startelva i kvällens match på Aftonbladet.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]