okt
24

Redan i somras ryktades det en del om att Henrik Larsson skulle vara på väg ut i Europa igen. Bland annat så hävdades det att Tottenham, Everton, PSV Eindhoven och hans gamla klubb Feyenoord var och ryckte i honom. När transferfönstret öppnar igen till jul, så är 37-årige Larsson en så kallad free agent och kan gå vart som helst.

Med Henrik Larsson vet man aldrig. Ett "nej" har bettyt "ja" så många gånger nu att man börjar ana att han har lite svårt med betydelsen av dessa båda ord. Detta gör honom extremt oberäknerlig utanför plan. Lika väl som att han återigen skulle kunna dyka upp på någon av de stora fotbollscenerna i januari, skulle det kunna hända att han lägger fotbollsskorna på hyllan.

Fast med tanke på att han fortfarande håller en hög nivå och fortfarande verkar sugen, så tror jag att han mycket väl kan tänka sig ytterligare en utmaning. Eller varför inte en avslutning i den klubb där han blev som allra störst? Jag tänker på Celtic såklart. Jag har svårt att tänka mig att Henke skulle bli lika väl emottagen i någon annan klubb än just där. Ja, ett sista återvändande till Celtic skulle vara en fin avslutning på en strålande karriär.

Ett annat tänkbart alternativ är Aston Villa, där Larssons manager från tiden i Celtic, Martin O’Neill, håller i spakarna. Aston Villa har börjat säsongen bra och slåss för första gången på länge i toppen av Premier League och spelar dessutom europacupfotboll i UEFA-cupen. Det tror jag är ett minimum av vad Henrik Larsson kan tänka sig vad gäller utmaningar. Han och John Carew hade helt klart kunnat bli ett spännande skandinaviskt anfallspar. 

Att han skulle följa i Christian Wilhelmssons fotspår och försvinna till arabvärldens fotbollscirkus, alternativt flytta till en annan skandinavisk klubb än Helsingborg eller Högaborg, finns inte. Eller? Med den oberäknerlige Henrik Larsson kan man aldrig veta säkert.

Läs mer om Henrik Larssons framtid i Aftonbladet och HD.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

okt
24

Varför i hela friden skall han tillbaka 37,5 år gammal, sitta på hotell eller lämna Sveriga o alla hus m.m. Ny inriktningar med husköp o allt. Nej en Ueaplats för HIF, Bosse kvar o lite nya spelare som håller måttet, sen kör vi med Bosse som styrman.

Anton Berg , klockan:09:41

okt
24

För att han är den evigt unge Henrik Larsson.

MR. D , klockan:09:41

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]