nov
27

I tisdagens Champions League-spel blev Manchester United, Villarreal, Lyon, Bayern München, Arsenal, Porto, Juventus och Real Madrid klara för åttondelsfinal i Champions League 2008-2009, vilket gör att den sista gruppspelsomgången i grupperna E-H är betydelselös.

Efter gårdagens matcher i grupp A-D är sammanlagt tolv lag klara då Barcelona, Liverpool, Atletico Madrid och Inter säkrade avancemang, men en hel del spänningsmoment återstår här inför sista omgången då sju lag slåss om de fyra kvarvarande platserna.

I Grupp A är det fortsatt dramatiskt. Chelsea och Bordeaux spelade igår oavgjort, vilket gör att dessa tillsammans med Roma gör upp om de båda platserna. Roma och Bordeaux möts i sista omgången, medan Chelsea tar emot avhängda FC Cluj på Stamford Bridge. Detta gör man utan lagkapten Frank Lampard som blev utvisad igår. Sammanfattningsvis är det alltså här tre lag som har chansen att gå vidare. 

Från Grupp B står det nu klart att Inter går vidare trots en svidande men, enligt Mourinho, rättvis förlust mot Panathinaikos. Mikael Nilsson i Panathinaikos var inte heller speciellt imponerad av Inters spel igår. I gruppen är vidare Markus Rosenberg och hans Werder Bremen nu helt avhängda och det kommer bli vinnaren i matchen mellan skrällaget Anorthosis Famagusta och Panathinaikos som gör Inter sällskap vidare.

Barcelona var redan före gårdagens matcher klara för avancemang från Grupp C, men vann ändå stort borta mot Sporting Lissabon. Sporting gör tillsammans med Shakhtar Donetsk upp om den sista åttondelsfinalplatsen i den här gruppen. Fast Shakhtar Donetsk har ett betydligt sämre utgångsläge då de är pressade att vinna borta mot Barcelona, medan det för Sporting Lissabons del räcker att ta poäng mot redan avhängda Basel för att vara säkra på avancemang. De är även vidare om Shakhtar Donetsk inte skulle lyckas vinna.

SvD och Dagbladet hävdar dock att Sporting Lissabon redan är klara, men hur tänker de då? Är det inbördes möten som räknas? I så fall är de redan klara lagen tretton till antalet och min rubrik skulle istället vara Tretton klara, fem har chansen.

I Liverpool är det som vanligt Stephen Gerrard som levererar i trängda lägen. I gårdagens match mot Marsellie stod Gerrard för matchens enda mål och Liverpool är nu liksom Atletico Madrid vidare i turneringen. I Grupp D är alltså spänningen redan över. 


Currently rated 5.0 by 2 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]