apr
01

Gårdagens kvartsfinal i Champions League mellan Arsenal och Barcelona var tveklöst bland det vackraste jag sett utspela sig på en fotbollsplan. En match mellan mina båda favoritlag, två lag kända för att vilja rulla boll och då göra det med finess. Precis så som den bästa och vackraste fotbollen skall spelas.

Det var således med splittrade sympatier jag såg Arsenal ta emot Barcelona på Emirates Stadium. Någonstans allra längst inne känner jag dock att hjärtat slår lite hårdare för Arsenal, men efter att matchen väl kommit igång kan jag inte annat än att golvas av det som utspelar sig. Jag tror aldrig jag sett Arsenal bli så utspelade som de blev de första 20. Om bollinnehavet var fördelat 79-21 totalt sett under första halvlek, så bör det ha varit 90-10 under denna inledande press. Barcelona rullade boll, skapade chanser och fullständigt lekte ut Arsenal på ett sätt jag inte i min vildaste fantasi trodde var möjligt.

Att det står 0-0 efter första halvlek är enbart Arsenal-keepern Manuel Almunias förtjänst. Även om Barcelona inte lyckades få alla skott på mål, så gjorde han den ena mirakulösa räddningen efter den andra. Att sen Zlatan Ibrahimovic lyckas göra ett så retligt kontringsmål som 0-1 faktiskt är, efter att Barcelona mer eller mindre skjutit Almunia sönder och samman i första känns väldigt billigt. Att snabba omställningar ska ge bättre utdelning än massiv press och ett överlägset bollinnehav känns rent generellt billigt. Även tvåan gjorde han efter en snabb omställning, fast avslutade då med ett distinkt skott istället för att lobba över Almunia.

Sen räcker det att säga Theo Walcott. Vilken energi och fart han tillför i sitt inhopp! 2-2 må vara ett orättvist resultat sett till matchen som helhet, men det gör att lite spänning finns kvar inför returen, en match som jag redan nu ser fram emot. Jag har i och för sig svårt att tro att det blir samma nivå på underhållningen, men som Peter Wennmann säger "får vi bara hälften av gårdagens skönhet är vi nöjda". Det var helt enkelt världsklass i underhållning.

Läs mer om mötet Arsenal - Barcelona på Aftonbladet, Expressen, DN, VG och SvD. Aftonbladet bjuder för övrigt även på rörliga bilder.


Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

apr
01

Men gode mr. D, inte kan du hålla Arsenal över Barcelona?! Tyvärr lär vi väl missa returen, eller åtminstone delar av den. Vi skall ju kolla en annan kanonmatch då.. Elfsborg - Häcken.

MR. P , klockan:10:10

apr
01

Pingback from pettkrill.se

Veckans Champions League « PettKrills Fotbollstankar

pettkrill.se , klockan:10:10

apr
01

Helt rätt en av de vackraste matcher som spelats!
Om man bemödar sig att se repriserna så kan man konstatera att Theo Walcott´s mål är en ganska grov miss av Barcas målvakt, släpper den under armhålan! Straffen...ja Fabregas lyckas få in sitt högerben bakom Poyol´s vänstra och framför det högra och där fastnar han..hur f*n domaren kan få det till att Fabregas var först på bollen, det står skrivet i stjärnorna. Slutligen...snabba omställningar är det Barca saknat hittills, kanske ramlar polletten ner efter Zlatan´s briljanta avslut!

Partagas , klockan:10:10

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]