nov
18

Visst imponeras man av Zlatan Ibrahimovic och hans tre guldbollar, men samtidigt är det ett tydligt tecken på att svensk fotboll för tillfället egentligen inte har så mycket mer att komma med. Att samme spelare får Guldbollen tre år av fyra kan verkligen inte ses som ett sundhetstecken. Zlatan är för tillfället helt ensam svensk i den absoluta världstoppen. 

Zlatans tre guldbollar ser jag alltså snarare mer som ett tecken på en tillfällig avsaknad av svenska fotbollsstjärnor och hjältar, än att Zlatan verkligen är störst genom tiderna. Kanske kan han komma att bli det, men inte än.

Visst, Kim Källström spelar i Lyon och gör det bra ibland, men är som sagt fortfarande alldeles för ojämn. Olof Mellberg, som igår rent horribelt hävdades ha varit den bästa svenska fotbollsspelaren under EM, får en del speltid i Juventus och spelare som Marcus Berg och Markus Rosenberg gör en hel del mål i den Holländska respektive Tyska ligan, men några världsstjärnor kan de inte sägas vara och ingen av dem har på något sätt gjort sig förtjänt av en guldboll.

För stunden är alltså Zlatan Ibrahimovic vår enda svenska riktigt stora fotbollsstjärna och den enda värdiga vinnaren till guldbollen. Grattis Zlatan. Som det ser ut just nu, så kommer du nog ta hem ytterligare en 3-4 guldbollar innan karriären är över. 

Läs mer om Fotbollsgalan och Zlatan Ibrahimovic på Aftonbladet, DN, SvD, Sydsvenskan, HD och Dagbladet

För övrigt tycker jag att all TV-produktion där Adam Alsing är inblandad bara blir hopplöst tramsig. Kan man inte skicka honom på export någonstans?


Currently rated 2.8 by 4 people

  • Currently 2,75/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]